2010. április 17., szombat

TEGYE MEG MOST----EGYE MEG EGY NAPRARÁ!

A legjobb internetes befektetés
Keress egy
XXX% napi nyereség! Ne hagyd ki:  a kolozsvári töltött káposzta is jobban esik tele zsebbel!
A legjobb internetes befektetés
Keress egy XXX% napi nyereség!
KOLOZSVÁRI TÖLTÖTT KÁPOSZTA ELKÉSZÍTÉSE:

.Egyike az igen régi, népszerű erdélyi ételeknek. Már az 1695-ben Misztótfalusi Kis Miklós által kiadott szakácskönyvben is megtalálható. Természetesen e pár száz év alatt sokat változott.
EL KÉSZÍTÉSE: Jól kinyomjuk a savanyú káposztát és meg pároljuk. Egy kanál zsíron pirítsuk meg a rizst és a húslevesben főzzük meg. Külön serpenyőben,forró zsírban pirítsuk meg a hagymát. Adjuk
hozzá a megdarált disznóhúst, jól keverjük össze és pirítsuk tovább pár percig. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a paprikát. Cserépedényt vagy vastagfalu vasedényt, esetleg tepsit zsírozunk be, tegyük
bele a párolt savanyú káposzta egy harmadát, aztán a fele darált sertéshúst,a rizst,és a karikára vágott kolbászt. Öntsük rá a tejföl felét. Fedjük be a savanyú káposzta második harmadával, a megmaradt hússal,rizzsel, és legvégül a savanyú káposzta harmadik részével és a kolbász karikákkal. Takarjuk be vékonyra szeletelt szalonnával.
Töltsünk rá tejfölt és kenjük széjjel a tetején. Tűzálló edényben fedő nélkül előre melegített sütőben süssük 20 percig.
ANYAG SZÜKSÉGLET: 2 kg savanyú káposzta, 75 dkg sovány disznóhús, 15 dkg rizs, 1 csésze húsleves, 1naqgyobb fej hagyma,2 evőkanál zsír  1 kk pirospaprika 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg füstölt kolbász, 3dl tejföl.
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése