2010. április 14., szerda

ÉTELEK-ITALOK ERDÉLYBŐL




Üdvözöllek az erdélyi konyha gasztronómiai világában!Nem szakácskönyvet szeretnék publikálni hiszen azt oly
sokan meg tették már ! Én az erdélyi népcsoportok szokásairól ,életükről, hagyományaikról és rég múltjukból hozott étkeikről -,italaikról szeretnélek tájékoztatni!
Kezdjünk is bele...

Most az előételek pazar tárházából választottam ki ezt a finomságot amely magában hordozza több száz év átalakult ízlésvilágát: 
Körözött juhtúróból. Mint aneveis mutatja, a hozzávalók alapos összekeverését jelenti. Népszerü sörkorcsolya  szerte  Közép-Európában. Elkészítésére mindenkinek meg van a kialakult egyéni ízlésvilága és fűszerezési eljárása.,mindenki azt tartja az ő körözöttje a legjobb a világon. A körözött kenyérre kenve kiváló
egészséges sörkorcsolya pláne ha sör is van mellé! A juhtúrót, vajat, krémsajtot jól elkeverjük.Köménymagot
mustárt, paprikát és ---izlés szerint---sót is adunk hozzá, majd könnyedén hozzáadjuk keverés közben a konyakot és a sört. ezután hűtőbe rakjuk hogy összeérjen és keménnyé váljon.
Készízhetjük még reszelt hagymával vagy apróra vágott metélő-esetleg zöldhagymával. Adhatunk hozzá paradicsomot, zöldpaprikát, díszíthetjük rózsa alakúra vágott hónapos retekkel vagy uborka szeletekkel.....
Megtölthetünk vele jó húsos paprikákat és megkeményedés után karikákra szelhető!
Hozzávalók: 25 dkg juhtúró 25 dkg vaj 25dkg krémsajt 1/4 dl konyak /Brandy/ 1 dl sör, mustár,törött köménymag, pirospaprika, só.
Jó étvágyat kívánok és ha izlett kedves látogatóm :---adja tovább az évszázados ízeket  Köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése