2012. február 26., vasárnap

RÁK GYÓGYÍTÁS LE LEPLEZÉSE!

2012. február 21., kedd

ZSÍR CSOMÓK KIALAKULÁSA!

http://www.google.com/cse/panel/code?cx=008407682548954665842:zastr-2nrpw


LIPÓMA/ Zsírcsomó/

A MITASZEREK ÉS ZSÍR CSOMÓK ÁRULKODNAK!

  • A zsírcsomó anyagcserezavar jele!

. „A testem több pontján sok kisebb-nagyobb zsírcsomó van. Próbálkoztam már tisztítóteával, diétával, de nem múltak el. Mit tegyek?”/Állandó ólvasó/

Nehéz kérdés, s nehéz rá a válasz is. Mindenesetre ez egy anyagcserezavar. A máj és az epe nem úgy működik, mint ahogy kellene. A sok stressz miatt összehúzódnak az epevezetékek, kevés epe folyik a bélrendszerbe. Stressz közepette a hasnyálmirigy sem termel elegendő enzimet a fehérjék és a cukrok emésztéséhez. Az emésztetlen húsmaradványokon elszaporodnak az erjesztő baktériumok, amelyek az alábbi mérgező anyagot termelik:

1. Az ammónia az agyi anyagcserét gátolja, s fáradékonyságot, teljesítménycsökkenést idéz elő.

2. Az indol, a skatol és aminovegyületek a máj anyagcsere-működését terhelik. Emelik a vér húgysav- és a koleszterinszintjét. Migrént és fejfájást okozhatnak. A szervezet tele van zsíros anyagokkal. Ekkor elkezd valami nőni, amire a szervezetnek nincs szüksége. Ez a nőknél lehet mióma, a férfiaknál sarkantyú, mindkét nemnél pedig ciszta, de éppen úgy zsírcsomó. A zsírcsomók megjelenését meg lehet akadályozni, ha az illető hajlandó változtatni az életstílusán, a táplálkozásán. Csak akkor lesz sikeres, ha kitartóan elvégzi azt a regeneráló, méregtelenítő és tisztító kúrát, amely teljesen megváltoztathatja az életét. A kúra előnyei: 1. bár a meglévőket nem tudja eltüntetni, az új zsírcsomók kialakulását meg tudja akadályozni; 2. új zsírcsomók nem keletkeznek, a régiek viszont „összezsugorodnak”, de nem tűnnek el teljesen; 3. a jelenlegi zsírcsomók még olyan kicsik, hogy eltűnnek, és a következők már meg sem jelennek. Mivel nem mindenkinél működik úgy a regenerálás, mint ahogy szeretné, ki kellene próbálni a lehetséges természetes módszert, amely több pontból áll: 1. le kell mondani a zsíros ételekről, helyette tengeri halat, kását kellene fogyasztani; kerülni kell a füstölt húst, konzerveket, helyette sajtokat, nyers zöldséget, gyümölcsöt kell fogyasztani, de azokat, amelyek nálunk teremnek. 3. kerülni kell az alkoholt, kávét, cigarettát. 4. só helyett tengeri só, cukor helyett méz, erős fűszerek helyett (bors, csípős paprika) gyógynövényes fűszerek ajánlottak. 5. idegerősítő gyógynövényekből készült teát kell fogyasztani. Ugyanis ha valaki állandó idegességben, stresszben él, annyi káros anyag keletkezik a szervezetében, mintha naponta elszívna 100 cigarettát, nem beszélve arról, hogy hiába iktatjuk ki a zsíros falatokat, a stressz közepette a máj szintetizálja a koleszterint, tehát a vegetáriánus, aki állandóan mérgelődik, elzsírosodhat. 6. teljes tisztító kúrát kell végezni teával, szervezetbarát baktériumokkal. Meg kell kötni a káros anyagokat a vastagbélben. Amikor sikerült a szervezetet megtisztítani, a májat regenerálni, elkezdhetjük a zsírcsomók elleni harcot. Amit írt, az kevés információ arra, hogy érdemleges választ tudjak adni. Ezért nem is bocsátkoztam konkrét gyógynövények felsorolásába. Annyit azért elmondok, hogy aromaterápiás víz alatti gyógymasszázst és aromatikus gyógynövények kivonatát tartalmazó hidratáló krémmel végzett masszázst javaslok. Ez csökkenti a zsírcsomók nagyságát, megpuhítja őket, és a belsőleg alkalmazott méregtelenítő készítmény pedig kihajtja a csomókból a felesleges zsiradékot./ÚJ SZÓ/
A zsíros bőr csak kitartó, következetes oda figyeléssel  ápolható hatásosan!

2012. február 8., szerda

KURKUMA ÉS GYÖMBÉR A KONYHÁBAN!




http://www.google.com/cse/panel/code?cx=008407682548954665842:zastr-2nrpw


KURKUMÁVAL ÉS GYÖMBÉRREL KÉSZÍTETT ÉTELEK

Az alábbiakban Dr. Mészáros Zsuzsanna, a Pécsi Tudományegyetem oktató orvosa által használt recepteket olvashatja! 
Én legelőször a gyömbéres kekszet ismertem meg és bárki, aki az ismerőseim közül külföldre ment mindig ezt kértem ajándékba.
kurkuma0Ma már nem gond, köszönhetem a tablettás készítményeknek. Külön és együtt is a mindennapi étkezésem része és a család is hamar megszokta. A kurkuma-gyömbér variáció MINDEN HÚSÉTEL része, mindegy milyen, még a rántott hús panírjába is teszek!! Összetörve a tojásba keverem. Azóta sokkal emészthetőbb, könnyebb lett ez a nehéz húsétel.
A pörköltekből sem maradhat ki, ugyanúgy, mint a hagyma, de ennek készítésénél vagy kuktát vagy dupla falú edényt használok, hogy ne égjen, hanem szinte párolódjon az étel és olajat sem használok, csak a hús saját zsiradékja olvad ki, ami az izmok között van, és ez is bőven elég.
4 személyre 2 db tablettát teszek a gyömbér-kurkumából. A petrezselymes variációt levesekbe, húslevesbe használom gyakrabban!
ZÖLDSÉGES, CSIRKEHÚSOS, KURKUMÁS RIZS
4 személyre fejenként 1-1 db csirkecombot felteszek párolva max. 1 evőkanál kukorica vagy olíva olajon párolni, majd hozzáadok 1 db összetört KURKUMA tablettával és 1-2 evőkanál vízzel.
Kb 20-25 perc múlva 1-1 nagyobb darab kerekre szelt répát és petrezselyem gyökerét teszek hozzá 1 pohár megmosott rizzsel, vagy felesben (1/2 pohár rizs, 1/2 pohár hajdina kása), felöntöm 2 pohár meleg vízzel, melybe 1 db KURKUMÁS, PETREZSELYMES TABLETTÁT oldok fel.
Végül 1/2 kávéskanál csökkent Na-tartalmú vegetával szórom meg, pár pillanatig forralom, majd vagy sütőben, vagy kicsi lángon kb. 20 percig párolom tovább fedő alatt.
Aki csípősebben szereti CURRYT IS szórhat bele 1 kávéskanállal. A főzés végén a tetejére friss vagy fagyasztott, vágott petrezselymet szórok.
Kiváló laktató, könnyű húsos, zöldséges étel! Ezt még nagymamámtól tanultam: nálunk azóta is hagyomány! Mellé még savanyúságot, vagy zöldségsalátát is fogyasztunk.
GYÖMBÉRES KINAIKEL-LEVES
Hozzávalók 1 db kínai kel, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 db vöröshagyma, 1-1,5 liter csirkeleves leve, 1 evőkanál száraz fehérbor, 10-15 dkg rizs, 1-2 db kurkuma-petrezselyem tabletta.
A kínai kelt leveleire szedjük, megmossuk, apróra daraboljuk, majd megpároljuk gőz fölött (ha erree nincs idő akkor a legvégén tegyük a levesbe, hiszen 5-7 perc alatt megfő.) indianspices_630588472
A forró  húsleves levébe tesszük a hagymát, fokhagymát, felforraljuk, majd a rizst is beletesszük a petrezselyem tablettával együtt, 20-25 perc alatt megfő, ekkor tesszük a nyers, vagy párolt kínai kelt a levesbe.
Mivel a kínai kel magas ásványi anyag tartalmú sózás csak a tányérokban szükséges, de a tálalás előtt még a száraz bort hozzákeverjük az egész leveshez. Könnyű, jól emészthető, ízletes étel.
HÚSVÉTI SONKA
Ha lehet szárnyas húsból, de a hagyományos igazi füstölt sonka is éppoly finom: egy napig áztatom a leforrázott vízzel, hogy a só-tartalma kiázzon. Ebből a léből kiveszem, egyszer átforralom új vízzel, majd ezt is leöntöm.
Ezek után jön az igazi főzés. Újból felöntöm vízzel, melybe babérlevelet 1-2 db-ot, 4-6 gerezd fokhagymát, csipetnyi tárkonyt és 1 db kurkuma-gyömbér tablettát teszek bele.
A hús fajtájától függően a megfelelő ideig fedő alatt főzöm, kb. 20 perccel a befejezése előtt 1 tabletta kurkuma-petrezselymes tablettát is teszek bele!
Nemcsak finom íze lesz, de sokkal könnyebben emészthető, hagyományos ételt kapunk! Azóta nincs haspuffadás, kellemetlen teltség érzés. A sonka levében főtt tojás és kolbász is finomabb, bár mi a három fehérjét egyszerre már nem fogyasztjuk, de egymás utáni napokon sokkal változatosabb, és kímélőbb.
Ha gondolják, kipróbálhatják újabb módon készíteni a hagyományos ételeket is. Sokkal kímélőbb és egészségesebb étkezés a régi ízek megtartása mellett.
KURKUMÁS-GYÖMBÉRES SÜTÖTÖKPÜRÉ LEVES
Hozzávalók: 5-10 dkg burgonya, 20-25 dkg sütőtök, 2 db Kurkumás Gyömbéres tabletta, 2-25 gr (1 kiskanál) vaj, 2 evőkanál rozs vagy teljes kiőrlésű liszt, 1 dl kefir, vagy főzőtejszín
Az apróra vágott (burgonya püré méretű) burgonyát, sütőtököt megpároljuk párolóedényben, ha ez nincs a burgonyát megfőzzük, a sütőtököt fólia alatt megpároljuk a Kurkumás gyömbéres porrá tört tablettájával együtt.
fuszertalBővebb lére engedhetjük a tököt és a burgonyát, majd a kettőt együtt összeturmixoljuk, majd a főzőtejszínnel, vagy aki savanykásabb ízt kedveli: 1 dl Kefirrel a lisztet kikeveri habarássá. (A lisztet először kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd utána jön a Kefir vagy főzőtejszín.)
A habarást a turmixolt sütőtökre öntjük és 2-3 percig kavarás közben forraljuk. Lehűtve pirítós kockával tálaljuk.
Készíthetjük burgonya nélkül is. Akkor több sütőtök szükséges (2x-s mennyiség). Könnyű leves. Én szoktam sűrűbbre is készíteni szósznak akkor párolt vagy rántott hús mellé. Pirítóssal könnyű vacsora is lehet.
CÉKLAPÜRÉ LEVEST VAGY SZÓSZT IS HASONLÓAN KÉSZÍTHETÜNK. Ugyanezen összetevőkkel. Ha valaki édesen szeretné a CÉKLA- krémlevest MÉZZEL ÉS ÉDESÍTŐVEL IS KÉSZÍTHETI. Céklánál érdemes kicsi vagy úgynevezett bébi céklát választani, vagy ha nagyobb, akkor előre főzni, és utána hozzátenni a főtt burgonyát. Kicsit időigényesebb a készítése, mint a sütőtöké, de vasban és nyomelemekben gazdag levest, vagy szószt ehetünk!
GYÖMBÉRES-KURKUMÁS SÁRGARÉPA SALÁTA
Hozzávalók: 3-4 db közepes répa lereszelve, 50 gramm lucerna csíra (csíráztatva is kapható), ½  csésze mazsola, 1 evőkanál olíva vagy kukorica csíra olaj, 2 evőkanál alma vagy borecet, 1 kávéskanál reszelt gyömbér (ha nincs 1 db alma reszelve), 1-2 db Kurkumás Gyömbér tabletta ½ dl forró vízben áztatva, 1 dl Kefir (natúr)
Keverjük össze a mazsolát a reszelt répával egy tálban. A reszelt gyömbért (almát) tegyük befőttes üvegbe, erre az olajat, almaecetet, kefirt, a Kurkumás-Gyömbér feloldott, kihűlt oldatát öntsük rá. Finoman rázzuk össze. Hagyjuk körülbelül ½ órát állni, hogy az ízek összeérjenek, majd öntsük rá a répás mazsolára.
A lucerna csírát  nagyobb mély tányérba rendezzük el, és erre szórjuk rá a mazsolás reszelt, öntetes répát. Kurkuma_jpg_138096144
Reggelire, de ebéd, vacsora előtti salátának kiváló. Gyermekeknek mézet szoktam rácsorgatni a végén. A Lucerna csíra helyett retekcsírát is használhatunk vagy pikánsabb ízt kedvelőknek snidlinget is. (Snidlingnél a mazsolát kihagyom)
Lucerna csírát magunk is készíthetünk. Gyógynövény szaküzletekben lehet kapni Lucerna csíra magot (30 gr kb. 200 Ft). Egy kávéskanálnyi magot megmosok finom lyukú szűrőben. Bordázott műanyag tányérra teszem, tűző napsütéstől védve. Naponta 2x finom permetezéssel locsolom. 7 nap alatt csírázik ki, azután fogyasztható.
Vitaminokat (B1, B2, B 12, C, D, E, H, K, Kén), ásványi anyagokat is tartalmaz: Kalcium, Foszfor, Magnézium, Kálium, Cink, Mangán, Bór, Vas. A benne levő szaponin zsírbontó hatású. Fáradtság ellen jó hatású a benne levő B vitaminok miatt.
FIGYELEM: CSAK CSÍRÁZTATÁSRA HASZNÁLHATÓ MAGVAKAT VEGYÜNK, csávázott vetőmagot tilos étkezési célra használni.
A csírázott magvak erejét, már az ókorban a kínaiak és egyiptomiak is ismerték és használták is. Mi is bátran alkalmazhatjuk.
ZÖLDSÉGES KÖLES ZELLERES KURKUMÁVAL
A KÖLES az ősi magyar konyha egyik legfontosabb gabona növénye volt. Magas rost és ásványi anyag tartalma teszi a táplálkozásban értékessé. Főzésnél egy rész köles 5 rész vizet vesz fel.
4 személyre 2 dl pohár jól megmosott köles magot öntök felforralt vízbe. 5-10 percig főzöm, a főzőlébe 2 db ZELLERES KURKUMÁT teszek a kölessel egyszerre.
10 perc főzés után párolt zöldborsót, répát, zellert, karfiolt, ízlés szerinti zöldségeket teszek bele, attól függ milyen húsételt készítek mellé.
Ízesíthetjük lestyánnal, Borsika fűvel (=Oregánó), Tárkonnyal is.
Ha sűrűbbre szeretném a zöldségek után ½ csésze búza, vagy kukoricadarát is főzhetünk  bele. Húsleves levével ízletesebb, de akkor önálló ételnek fogyasztjuk hús nélkül.
A főzés végén tesszük bele a minimális mennyiségű csökkent Nátrium tartalmú sót személyenként ne haladja meg a mokkás kanálnyi mennyiséget
HA HÁROM ÉVES KOR ALATTI GYERMEK IS ESZIK BELŐLE, AKKOR CSAK A FELNŐTTEK TÁNYÉRJÁBA LEHET TENNI A SÓT.
Tálaláskor reszelt sajtot, kefirt is tehetünk a tetejére. Sajttal, kefirrel önálló főétel, sajt nélkül sült húsok mellé köret is lehet.

JÓ ÉTVÁGYAT!

2012. február 7., kedd

A JÖVŐ ÉTELEI!

http://www.google.com/cse/panel/code?cx=008407682548954665842:zastr-2nrpw

AZ ALGÁK HASZNOSSÁGA

Spirulina platensis

Chlorella vulgaris
ALGÁK HASZNOSÍTÁSA!


Kapcsolódó cikkek: Megkezdődik a zöld jövőről való elmélkedés időszaka Sürgetik a gazdaság „kizöldítését” Megújuló energia: Kompromisszum körvonalazódik az EP-ben Hirdetés [Image] Nagyobb betűméret [Image] Küldés e-mailben [Image] Kisebb betűméret [Image] Nyomtatható verzió Az interjú teljes változatát ide kattintva olvashatja el (angolul) Garofalo szerint az algák, mint ún. harmadik generációs üzemanyagforrások számos tekintetben áttörést hozhatnak a biodízel-iparban. Az új technológia pontot tehet az élelmiszeripar és a bioüzemanyagok között húzódó ellentét végére, és tekintve, hogy a Föld háromnegyedét víz borítja, hosszú távú megoldással kecsegtet. Az algák az eddig használatos növényeknél, mint pl. a kukoricánál vagy a cukornádnál sokkal hatékonyabbnak bizonyulnak üzemanyag-alapanyagként. Legtöbbjük egy nap alatt képes megkétszerezni önmagát. Jelenleg még kutatják, melyik algafaj lenne a legalkalmasabb bioüzemanyagnak. Az alga-technológia legfőbb előnyei között említi Garofalo, hogy használata esetén nincs szükség a szűkösen rendelkezésre álló termőföldekre, sőt, eddig használhatatlannak tűnő, sivatagos, vagy sziklás területek is használhatóvá válhatnak. Mesterségesen termesztenék Garofalo elmondta, hogy az algatenyésztésnek jelenleg két fő alternatíváját ismerik, a fotobioreaktorban és a szabad ég alatti tavakban való termesztést. A fotobioreaktorok költségesebbek ám nagyobb hasznot is rejtenek magukban: egy adott területen több alga termeszthető és jóval szabályozottabb körülmények között. Az algatenyésztés egyik legérdekesebb előnye, hogy különösen szennyezett vízben a leghatékonyabb. Az ilyen vizekben többek között az oxigénhiány miatt megjelenik az eutrofizáció, azaz túlszaporodásnak indulnak az algák – magyarázza. A szennyeződéseket az algák tápanyagként szívják magukba és így exponenciális növekedésnek indulnak. Ez eredményezi környezetvédelmi szempontból az egyik legjelentősebb előnyt: a bioreaktorokba bevezetett szennyezett víz később tisztább állapotban távozik a rendszerből – azaz víztisztításra is alkalmas lehet az algatenyésztés. Nagy mennyiségben még nem gazdaságos Garofalo azonban leszögezte, hogy még mindig alapvető kutatások folynak, hogy az algatenyésztést ipari méretekben gazdaságossá tudják tenni. A megoldás kulcsa lehet azonban, hogy mivel az algák csak 25-30 százaléknyi része használható üzemanyag-előállítás céljából, további lehetőségeket fedeztek fel a ’melléktermékek’ hasznosítására. Franciaországban zajlik jelenleg a legnagyobb kutatás ilyen téren. A Roquette névre hallgató projekt mögött egy élelmiszergyártó cég áll, melynek nem titkolt célja, hogy minél több gyógyászattal és élelmezéssel kapcsolatos alternatívát találjon az algák hasznosítására.

2012. február 3., péntek

TERMÉSZETES VÉRNYOMÁS CSÖKKENTÉS!

http://www.google.com/cse/panel/code?cx=008407682548954665842:zastr-2nrpw

Természet kínálta vérnyomáscsökkentők

Utolsó változtatás: 2012-01-31 | Első közzététel: 2012-02-01
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Természet kínálta vérnyomáscsökkentők
Sajnos nemcsak hazánkban, de a többi fejlett országban is népbetegségnek számít a magas vérnyomás. Az alább felsorolt életmódtanácsok és táplálékkiegészítők, bizonyítottan segítenek a magas vérnyomás megelőzésében és kezelésében.

Életmódtanácsok a magas vérnyomás csökkentése érdekében


  • A zöldségekben, gyümölcsökben, alacsony zsírtartalmú tejtermékekben, tengeri halban bővelkedő étrend javasolt a vérnyomás csökkentése érdekében.
  • A magnézium, a kálium és a kalcium fogyasztása is segít a vérnyomás csökkentésében.
  • Túlsúlyosak (az ideális testsúlynál legalább 10 százalékkal magasabb testtömegűek) esetében, a testsúly csökkentése szintén hasznos. Minden 10 kg mínusz 5-20 Hgmm-rel csökkenti a vérnyomást.
  • A mérsékelt alkoholfogyasztás is jó hatással van a magas vérnyomásra, azonban tanácsos óvatosnak lenni, napi 3 alkoholos ital, már emeli a vérnyomást!
  • Ne fogyasszunk sok sót, egyszerű szénhidrátot, zsíros ételeket, koffeint, készételeket, olajban sült ételeket.
so-fogyasztasa
Ne fogyasszunk sok sót



Táplálékkiegészítők, növények a magas vérnyomás kezelésében

  • C-vitamin - A C-vitaminnak a vérnyomás csökkentésében, és a magas vérnyomás kialakulásának megelőzésében is bizonyított a hatása. Csökkenti az oxidatív stresszt, legjobban természetes formában fogyasztva fejti ki hatását.
  • Coenzim Q10 - Nemcsak a magas vérnyomás kezelése területén alkalmazzák, de például a migrén megelőzésében, a daganatprevencióban, az asztmában és számos egyéb betegségben betöltött szerepéről jelenleg is folynak tanulmányok.
  • Lenmag, lenmagolaj - A lenmag és a lenmagolaj jó hatású a székrekedés kezelésére is, csökkenti a koleszterin-szintet, az érelmeszesedés, a magas vérnyomás kockázatát. Csökkenti az izomfájdalmat és mérsékli az ízületi gyulladást, reneszánszát éli a sportolók és a testépítők körében.
  • Fokhagyma - A vérnyomás csökkentésén kívül segít az érelmeszesedés megelőzésében is, értágító hatása is ismert. A véralvadásban is szerepet játszik, a vérlemezkék összecsapódását gátolja.
  • Fekete ribizli - Gyulladáscsökkentő hatása is ismert, vérnyomáscsökkentő hatása mellett, a húgyúti infekciók kezelésében és megelőzésében játszott szerepe a legismertebb.
  • Fagyöngy - Vérnyomáscsökkentő-, illetve szabályozó gyógynövény. Javítja a vérkeringést, gátolja az érelmeszesedést. (Amit a fagyöngyről nem sokan tudnak...)
  • Galagonya - Vérnyomást csökkent, szívritmust szabályoz, érelmeszesedés - különösen koszorúér-elmeszesedés - ellen jó hatású
Szerző: Dr. Csuth Ágnes, WEBBeteg

2012. január 22., vasárnap

A DOHÁNYZÁS LASSAN ÖLŐ MÉREG!



A DOHÁNYZÁS LASSAN ÖLŐ,- MÉREG!
  • A dohánytermékek fogyasztásának leggyakoribb módja a dohányzás. A mezőgazdasági terményt gyakran keverik adalékanyagokkal, majd pirolizálják. Az ebből származó füstöt a fogyasztó belélegzi, majd a hatóanyag a tüdőben szívódik fel. A hatóanyagok kémiai reakciót váltanak ki az idegvégződésekben, ami által megnő a pulzusszám, javul a memória, az éberség és a reakcióidő. Dopamin, majd később endorfin szabadul fel, amelyek gyakran az örömérzethez társulnak. A 2000. évi adatok szerint a világon mintegy 1,22 milliárd ember dohányzik. A férfiak nagyobb valószínűséggel dohányoznak, mint a nők (bár a kor előrehaladtával a nemek közötti különbség csökken). A szegények nagyobb valószínűséggel dohányoznak, mint a gazdagok, és a fejlődő országokban élő emberek inkább dohányoznak, mint a fejlett országok lakosai.
  • Sok dohányos kamaszkorban vagy fiatal felnőttként kezd dohányozni. A korai szakaszban a dohányzás általában kellemes érzést nyújt, pozitív megerősítésként szolgál. Több éven át tartó dohányzás esetén a dohányzás folytatásának fő motivációja a megvonási tünetek és a negatív megerősítés elkerülése lesz.//Wikipédia/
A dohány egy lassan, alattomosan ható, nagyon veszedelmes méreg. Bármilyen formában használják, árt a szervezetnek. Mivel hatása lassú, és alig vehető észre, ezért annál veszedelmesebb. Először izgatja, majd bénítja az idegeket. Elgyengíti és elhomályosítja az agyat. Gyakran erőteljesebben hat az agyra, mint a részegítő italok. Hatása alattomos és nehezen ürül ki a szervezetből. Használata felkelti az erősebb italok utáni szomjúságot és sok esetben megveti az iszákosság alapját.
A dohány használata kényelmetlen, kellemetlen, költséges, tisztátalan, beszennyezi használóját és bántó másokra.

A dohányzás kimondhatatlan kárt okoz a gyermekeknek és ifjaknak. A fiúk nagyon korán kezdenek dohányozni, akkor, amikor testük és lelkük a leginkább érzékeny a dohány hatása iránt, ezért az aláássa fizikai erejüket, eltörpíti testüket, eltompítja értelmüket és megrontja erkölcsüket (MH 327-329).

A dohányzás utáni vágy nem természetes, hanem örökölt. A tea és kávé fogyasztása felkelti a dohányzás utáni vágyat. Az ízesítőkkel és fűszerekkel készített ételek gyulladásba hozzák a gyomrot, megrontják a vért és előkészítik az erősebb izgatószerek útját (TE 58-59).


  • A dohányzás az egyik legnagyobb csapda az életünkben!
  • Erős akarattal kitartó,következetes hozzá állással legyőzhető!










2012. január 13., péntek

PROSZTATA BÁNTALMAKRA!

http://www.google.com/cse/panel/code?cx=008407682548954665842:zastr-2nrpw



PROSZTATA BÁNTALMAK ESETÉN!!!




PROSZTATA BÁNTALMAK ESETÉN!!!

A kisvirágú füzikéről van szó. Ez a gyógynövény kiváló a kisebb panaszok kezelésére és nagyon fontos megelőzés céljára is használni.
Ilyen probléma a megnagyobbodás és a gyulladás. Ezekben az esetekben mikor az orvos diagnosztizálja a betegséget akkor lehet inni ebből a növényből készült teát fogyasztani. Ajánlatos napi két csésze tea a fenti esetekben. A probléma megszűnéséig kell inni a teát.

Megelőzésre is ajánlom, hogy félévente 6 hetes kúrát érdemes tartani és nem csak idősödő férfiaknak. A férfiaknak negyvenes éveitől viszont nagyon fontos minimum egy évben egyszer végigcsinálni egy kúrát. Itt is azt tudom mondani, hogy nem árt, ha beízesítik a teát. Akkor is kifejti a hatását, ha cukorral vagy édesítő szerrel issza valaki.

Rosszindulatú megbetegedés esetén pedig ajánlom a korpafűvel keverve inni.
Ekkor viszont minden orvos által előírt kezelést végigcsinálni és a gyógyszereket beszedni és mellette kiegészítésnek inni a teát. Ebben az esetben a teát folyamatosan lehet és kell inni. Több utalást találtam arra, hogy bizony a rákos daganatos megbetegedés esetén is nagyon jó a tea.
Sajnos valaki nem hiszi, hogy használ és nem hajlandó meginni, pedig
mindenféleképpen ha valakinek ilyen súlyos betegsége van annak érdemes belekapaszkodnia minden szalmaszálba ami csak egy kicsit is segíthet.
A tea íze nem olyan borzalmas, hogy ne lehetne meginni.

Mivel a kemoterápianak nagyon kellemetlen mellékhatásai vannak ezért még ajánlom mellé a cickafark tea használatát is mert annak gyomornyugtató és hányinger elleni hatása is van. Talán sikerül vele a hányást csillapítani ami betegnek nagyon fontos, mert ha kevesebbet hány akkor nem gyengül le olyan nagyon és akkor jobban tud harcolni a betegség ellen. Mivel a cickafarknak magában keserű íze van ezért palástfűvel együtt is lehet inni akkor íze egész kellemes. Nagyon fontos, hogy a gyümölcsök és a vitaminok mellett a beteg még gyógyteákat is fogyasszon amit meg lehet beszélni a kezelő orvossal.

A prosztata a felnõtt férfiban kb. 20 g. tömegû, szelídgesztenye nagyságú szerv, melynek hátsó felszíne, a végbél felõl tapintható. A prosztata körülöleli a húgycsövet, azt a vezetéket, amelyen keresztül a vizelet a húgyhólyagból a hímvesszõn keresztül kiürül. A könnyebb megértés végett úgy is mondhatnánk, hogy a közvetlenül a hólyag alatt elhelyezkedõ prosztatát keresztülfúrja a húgycsõ. Így a húgycsõnek van egy prosztatán belüli, körülbelül 2-3 cm-es szakasza, ezt követõen még körülbelül 13-15 cm hosszan folytatódik.Szövettanilag simaizom sejtekbõl és mirigyhámból épül fel, melyet rostos, fibrozus tok vesz körül.

PROSZTATAPROBLÉMÁIVAL KERESSE FEL ORVOSÁT, NE HALOGASSA!

2012. január 10., kedd

A KURKUMA GYÓGYHATÁSA


http://www.google.com/cse/panel/code?cx=008407682548954665842:zastr-2nrpw

Kurkuma 400mg 100 kapszula

Kurkuma 400mg 100 kapszula

2 500 Ft.
A kurkuma hatékony tulajdonságai:

A kurkumát a hagyományos indiai gyógyászatban, az ajurvédában, már több mint 5000 éve használják emésztésserkentőként, lázak, fertőzések, ízületi panaszok és májbetegségek ellen. A kínai gyógyászatban szintén régóta alkalmazzák a vérkeringés javítására, vérzések csillapítására, valamint menstruációs panaszok kezelésére.
A nyugati orvostudomány csak nemrég fedezte fel ezt a sokoldalú növényt, hatásaival kapcsolatban egyre több kutatás folyik, melyek közül sok hoz biztató eredményt még súlyos betegségekkel kapcsolatban is.

A kurkuma hatásai:
Hatékonygyulladáscsökkentő, különösen a következő betegségek esetében: ízületi gyulladás (arthritis), csontízületi gyulladás (osteoarthritis), reumás jellegű ízületi gyulladás (rheumatoid arthritis), heveny fertőzések.Eredményesen kezeli a lábfej, a boka, a térd, a csípő, a derék, a hát, a csukló, a könyök és a váll ízületi megbetegedéseit.
Fájdalomcsökkentő.
Erősantioxidáns, leköti az egészséget károsító szabadgyököket. Csökkenti a cigaretta, az alkohol, a környezeti ártalmak és a vegyi anyagok káros hatásait.
Javítja a vérkeringést, gátolja a vérrögök kialakulását, ezáltalcsökkenti az infarktus- és trombózisveszélyt, védi az érrendszert.
Májvédő és epevédő hatással rendelkezik. Vízhajtó, támogatja a vesék munkáját.
Serkenti a zsíranyagcserét, segít megőrizni az ideális testsúlyt.
Újabb kutatások szerint csökkentheti a rák és az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát, megakadályozhatja a rákos sejtek szaporodását.

 
Dr. Füleki Mária tapasztalatai szerint a kurkuma és társai segíthet az egészség megőrzésében, ellenállóvá tehet a betegségekkel szemben, fejlesztheti a test, lélek, szellem harmóniáját. Emésztési problémákra kitűnő természetes segítő szer. Ajánlata:

Belsőleg:

  • Vérkeringés javítására, vérömlenyek oldására, vérrögök kialakulásának meggátlására alkalmazzák, csökkentve a trombózis és az infarktus kialakulását.
  • Vértisztító és stimulálja az új vérsejtek képződését.
  • Serkenti a zsíranyagcserét, segítve az epeváladék epehólyagból való kiürülését, koleszterin csökkentő, étvágyjavító, enyhíti az emésztési zavarokat.
  • Májvédő hatású, a májsejtek fehérje anyagcseréjét segítő hatása miatt.
  • Szabadgyök fogó és a májsejteket regeneráló hatása is ismert.
  • Gyulladás- és lázcsökkentő, köhögés és fájdalomcsillapító, hurutoldó.
  • Antibakteriális hatású, semlegesíti a testben a mérgeket.
  • Hajlékonnyá teszi az izületeket és az inakat.
Külsőleg:

  • Vízzel péppé keverve megállítja a vérzést, antiszeptikus és csillapító hatású, csökkenti a duzzanatokat.
  • Rándulásra, izomlázra, zúzódásokra és viszketésre

Felhasznált irodalom:
- Ernst Schrott: Ájurvéda minden napra – Magyar Könyvklub Bp. 2000.
- Csamangó István, Dr. Greskó Marianna, Jójárt Sándorné, Juhász Sándor, Mészáros Edina, Szabó Csaba,
   Szekeres Sándor, Todorov Radiszlavné, Tóth Gabriella: Bioterápia kézikönyv – Lectum, Szeged, 2003
- M. Mészáros Erzsébet: Termeszthető gyógynövények - AB-ART Kiadó, 2000. -
- A. Vogel: Kis Doktor – R.A. Kft
- Varró Aladár Béla: Gyógynövények gyógyhatásai
   Pallasz Antikvárium Kft. Gyöngyös

2012. január 6., péntek

AQVAPONIA MAGYARORSZÁGON!


http://index.indavideo.hu/video/Akvaponia

Akvapónia Mi az az akvapónia? Az Akvapónia természetes folyamatokon nyugvó termelés. Felületesen meghatározva az akvakultúra (aquaculture) és a hidropónia (hydroponics) kombinációja, a megnevezés is ebből származik aqua-ponia (ejtsd: akvapónia). Hidropóniás rendszereknél az optimális növekedés mesterséges tápanyagok pontos adagolásán múlik. A növények növekedéséhez szükséges tápanyagot meghatározott recept szerint állítják össze, különböző kemikáliák, só, és nyomelemek alkotják a „tökélete egyensúlyt” biztosító receptet. A hirdopóniás rendszerek vizét azonban időnként cserélni kell mert bizonyos anyagok visszamaradnak benne és a túlzott dózis mérgező. Az akvakultúra célja a halak növekedésének maximalizálása, tartályos vagy tavas rendszerekben.A tartályos rendszerekben nagyon nagy sűrűségben tartják a halakat, gyakran 100 liter vízben 10kg halat nevelnek. Ilyen sűrűség mellett óriási problémát jelent a halak általt kiválasztott ammónia, amit különböző szűrőkkel, vagy vízcserével vonnak ki a rendszerből. Az elhasznált szűrők és a lecserélt víz is környezetszennyező. Az akvapónia a két rendszer egyesítése, mégpedig úgy, hogy a negatívumok kiütik egymást. A növények növekedését nem hozzáadott kemikáliákkal történik hanem a halak szerves hulladával, ami szinte minden szükséges tápanyagot tartalmaz. A vízcsere helyett az akvaponia a növényeket és a termesztő közeget használja a víz megszűrésére, megtisztítására amely ez után visszatér a hal tartályba. A körfolyamat a végtelenségig ismételhető és csak a párolgási veszteséget kell visszapótolni. Mennyire bonyolult az akvapónia? aquaponics.hu eper, saláta, hagyma, retek Pont olyan egyszerű mint amilyennek hangzik. A halak tápanyagban gazdag szerves hulladékát átszivattyúzni a növények gyökerei közt, amik felveszik a tápanyagot belőle. A növények valamilyen termesztő közeggel (agyaggolyó, kavics, perlit, kőzetgyapot, stb…) töltött tálcákban nőnek, a haltartály vizét ezekbe a tálcákba szivattyúzzuk, az átfolyik a termesztő közegen, majd vissza a hal tartálya. Akvapóniával kísérletezni, pont olyan egyszerű, vagy bonyolult lehet amilyet te szeretnél. A legegyszerűbb kirakni egy hagyományos akváriumot az ablakba, fölé tenni néhány kaviccsal töltött virágcserepet és átszivattyúzni azokon az akvárium vizét. Ez után az egyszerű rendszeren szerzett tapasztalatokkal akár lehet bővíteni a több termesztő tálcás, nagy hal sűrűségű rendszerek felé. A nitrogén ciklus Az aquapóniás körfolyamat A rendszer nélkülözhetetlen nem látható elemi a baktériumok. A termesztő média közt baktérium telepek burjánzanak melyek a halak hulladékát alakítják át a növények számára felvehető tápanyagokká. Az akvapónia organikus rendszer egy önálló ökoszisztéma. A rendszerbe műtrágyát adagolni nem lehet mert az a baktériumokra és a halakra is károsan hat, a rendszernek organikusan kell működnie. Két különböző baktérium alakítja át a halak szerves hulladékát. Először nitroszómák bontják az ammóniát nitritre, majd nitrobaktériumok bontják a nitritet nitrátra, amit a növények tápanyagként felvesznek. Az akvapónia egyik legérdekesebb tulajdonsága, hogy a folyamat nagy mértékben önszabályozó. Amint a halaknak adott táplálék mennyiségét növeljük, a keletkező többlet tápanyagot a növények felveszik. Amennyiben a halak kicsik, vagy csökkentjük a bevitt hal táplálékot a növények növekedése is lelassul. Újrafelhasznált anyagok gyerekek számára is érthető Gyakran használunk újrahasznosított IBC tartályokat, műanyag hordókat, hasonló eszközöket akvapóniás rendszerek építéséra. Ennek több oka van, köztük az alapanyagok könnyű elérhetősége és relatív alacsony ára. Mielőtt megvásároljuk ezeket a használt tartályokat, nem árt tudni mit tároltak bennük előzetesen. Ha egy ügyes kétkezi ember vagy, inkább próbálj létrehozni valamit a semmiből, tarts nyitva a szemed, rengeteg helyen dolog vár újrahasznosításra. Például a használt fürdőkádak ideális akvapóniás termesztő tálcák, mert a szükséges leeresztő már be van építve. fotók: aquaponics.hu és backyardaquaponics.com


http://www.google.com/cse/panel/code?cx=008407682548954665842:zastr-2nrpw


2011. december 20., kedd

GYURIBÁCSI GYÓGYTEÁI

Elfeledett gyógynövény - Kökény
A szinte bárhol termő kökénynek éppen szezonját éljük. Általában elsétálunk a kékes színű termés mellett, és nem is gondolnánk, milyen finomságok készülhetnek belőle - s ráadásul mennyire jó hatással van a szervezetre.
A kökény Magyarországon is megtalálható tövises cserje, melynek termése – bár kevesen tudják –gyógynövény. A kékeslilás színű, apró bogyóra emlékeztető vadgyümölcs szinte bárhol megterem: hegyoldalakban vagy akár napfényes erdők szélein. A kökény – népies nevén kökönye vagy zabszilva – szeptemberben kezd érni. Éretlenül fogyasztva kissé kesernyés, fanyar ízű, de amint megcsípi a dér, érdemes szedni, hiszen ekkor húsa megpuhul, íze pedig édeskéssé válik.

Mi készülhet belőle?
Gyermekkorunkból megmaradt emlékeinkben a kökényről talán az a kép él, hogy gyakran találkozhattunk vele ősszel a természetben sétálva, s néha-néha kíváncsiságunkból adódóan egyet-egyet megrágcsáltunk a hívogatónak, finomnak ígérkező gyümölcsből. A külleme miatt elvárt kellemes zamat helyett azonban egy teljesen más ízű bogyót ízlelhettünk meg, amit minden bizonnyal azonnal ki is köptünk, kesernyességének köszönhetően. Felnőtt fejjel azonban rájöhetünk, hogy a kökény nemcsak vonzó küllemű termés, hanem egy kis időt rászánva finomságokat is készíthetünk belőle. A gyümölcs sokoldalúan felhasználható: főzhetünk belőle teát, készíthetünk belőle szörpöt, mártást húsokhoz, lekvárt, de akár likőrt is.

Milyen hatásai vannak?
A kökény magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, s jótékony hatással bír többek között aszív- és érrendszerre. A terméséből készült lekvár nemcsak nagyon finom, de emésztési zavarokra is alkalmas. A virágjából teát készíthetünk, mely remekül funkcionál vízhajtóként, hashajtóként egyaránt. A leveleiből néhányat fél liter vízben forralva, majd a forrázatot megszűrve olyan szájvizet főzhetünk, amely enyhíti a torokfájást és gyógyítja a megduzzadt mandulákat is. A kérgéből készült főzetnek pedig nyugtató hatása ismert. A csonthéjas gyümölcs emelett olyan flavonoidokban bővelkedik, melyek csökkenthetik a rákos megbetegedések kockázatát.


Verebélyi Márta, 2011/11/06 - 10:29
femcafe.hu



Már 500 évvel ezelőtt is volt népi-gyógyászat, az őseink nagyon jól tudtak agyat műteni, ezek bizonyíthatóak egyes múzeumok leletei alapján. Rajtuk kívül van még egy asszony, akit úgy hívnak, hogy Reza asszony.

Az Egészségügyi Világszervezet Konferenciája összefoglalta, hogy tanítani kell a népi gyógyászatot, de az Európai Unió ellensége ennek a tevékenységnek.

2011-től nem ismeri el az EU a gyógyfüvekkel való gyógyítást, csak a termék-kiegészítőket.


Az 1300-as években Magyarországon már volt három orvosi egyetem, ebből 2 egyetem egyházi, egy pedig világi volt. A sámánok és táltosok voltak a legjobb gyógyítók. Nemzetünkön kívül még Olaszországban volt 3 orvosi egyetem.

Miért nem használja Magyarország a rengeteg gyógynövényt, hiszen 400 féle gyógynövényünk van? Később Mária Terézia alapított egy orvosi egyetemet Nagyszombaton.

Gyuri bácsi elmesélte, hogy a Bükkben nagyon sokat tartózkodik napon, és így kapott az arcán egy melanomát. Az orvos azonnal azt mondta, hogy meg kell műteni ezt a rákos foltot és cemotherápiát kell adni neki. 3 hónap kezelés után saját magát gyógyította meg Gyuri bácsi.

Bőrrák: diólevél, fehérfagyöngy, bíborhere virág 3-3-3 grammot összekeverünk, csinálunk belőle egy tinktúrát, és ezzel kell kenegetni a rákos szemölcsöt, vagy foltot és teljesen leszárad, majd tünetmentes lesz az ember. Naponta 2 csészét is el kell fogyasztani ebből az italból.

Korpás és zsíros haj:
3 gr. diólevelet le kell forrázni 2 dl. vízzel, majd 10 perc után be kell dörzsölni a megmosott hajba és 10 percig rajta hagyni, majd leöblíteni. Ha nem öblítjük le, akkor a hajhagymákat működésre serkenti és hajnövekedés lesz.

Agyi vérellátás: félig megtöltünk egy kisebb dunsztos üveget megpucolt fokhagymával és 2 dl. almaecettel leöntjük. Ezt érleljük legalább egy héten keresztül, majd a két nyaki eret két oldalt időnként bekenjük és beledörzsöljük az érbe.

Agyi erek tisztítása: Cavinton helyett: 3 gr. kis téli zöld meték és 3 gr. orvosi veronika ezt leforrázzuk 2 dl vízzel. 10 perc állás után megisszuk, naponta 2x 1-1 csésze.

Fogínygyulladás és szájöblögetés: 3 gr /egy csapott evőkanál/ diólevél 2 dl. felforralt víz, 10 perc állás után beletenni valamilyen kis üvegbe és minden fogmosás után ezzel öblögessünk.

Csontritkulás:
Tyúktojást megmosni, ha kiürítettük a fehérjét és sárgáját, akkor belül van egy vékony hártya, azt ki kell húzni belőle, megszárítani, leőrölni és naponta egy kávéskanállal belekeverni az ételbe.

Porckorongkopás, amikor a zselés anyag kifogy a porcok közül:
A boltokban kapható ételzselatint /a ráírt elkészítési mód szerint/ elkészítjük, és amikor már dermed, öntsünk még rá forralt vizet, és villával törjük át, hogy kenhető legyen, a fájós részre rákenjük esténként, úgy,hogy bevizezzük, vagy a térdünket, vagy a könyökünket, vagy a gerincünket és belemasszirozzuk, teljesen beszívódik, ami még marad a bőrünkön, azt nedves ruhával töröljük le. Naponta egy mokkáskanállal együnk is belőle, garantálja, hogy 6 hónap után visszatermelődik a zselé a porcok közé.

Kötőhártyagyulladás a szemen: szemvidítófű egy csapott evőkanál 2 dl. víz, leforrázni 10 perc állás után ezzel kenegetni a szemet.

Szemre, ha romlik a látás: diólevél tea, egy csapott evőkanál, 2 dl. víz, leforrázni, 10 percig áll és ezzel kenegetni, vagy beáztatott vattapamaccsal betakarni a szemet és 10 percig pihentetni.

Ha zöldhályog van, akkor 1 évig kell használni.

Homlok, orr, fül és arcüreggyulladás: diólevél egy cs. evőkanál tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után naponta 1x2x felszívni és próbálni bent hagyni az orrüregben, úgyis egy idő után kifolyik. A szájat és torkot öblögetni ugyanevvel a teával, a megmaradt megáztatott diólevelet éjszakára a fájós helyre dunsztkötésben rakjuk rá a területre. A papsajt tea hidegen készül, 2-3 órát állni hagyjuk, és ezzel kenegessük be az orrjáratot.

Mandulagyulladás esetén: közönséges galajteát kell inni. Náthára és köhögésre a bodzavirágból készült tea a leghatásosabb.

A legtöbb penicillin a pókhálóban van.

Pajzsmirigy, minden tipusa:  Apróbojtorján teát korlátlan ideig kell inni: egy csapott evőkanál, 2 dl. vízzel leforrázni és naponta meginni. A diólevél teát ugyanígy kell elkészíteni, ezzel gargalizálni kell, majd szép lassan kortyokban meg kell inni. A visszamaradt diólevelet éjszakára dunsztkötésként fel kell tenni a nyakra.

Allergia és asztma: Vagy martilaputea, vagy útifű tea, vagy fehér pemetefűtea, kígyószisztea, ezerjófűtea. 1 csapott evőkanál, 2dcl. forrásban levő vízzel leöntjük, 10 perc állás után meg lehet inni. Egy év ivás után az ember teljesen tünetmentessé válik.

A legjobb köptető: ökörfarkkóróból készült tea: 1 csapott ek. tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után inni. Egyébként lehet kapni a Gyuri bácsi féle Bronchitis teakeveréket, interneten is megrendelhető www.gyorgytea.hu-n

Máj- és epeproblémák: Nagyon sok bennünk az idegen anyag, sok a különféle vegyszer az élelmiszerekben, volt egy konferencia és ott elmondták, ha továbbiakban is ennyi vegyszeres ételt eszünk, a fehér emberekből csak 7% marad meg a földön.

Keserű ételekkel kell a májat tisztítani és az epét ürülésre ingerelni.
Ami segít: a pemetefű tea, az ezerjófű tea, a gyermekláncfű leveléből készült tea,  a rukkola saláta /nagy bevásárló központokban lehet kapni lilás színű saláta/ nagyon keserű, de minden nap a salátánkba keverjünk bele egy kicsit.

Ha már ciszta van a májban akkor a legjobb a diólevélből készült tea. 6 hétig kell inni és a leforrázott diólevelet dunsztkötésben éjszakára a májra kell tenni.

Magas koleszterin: nem jó, mert az érfalakban lerakódik a zsír, normál értéke 0-5.1, ha már 4 felett van az kifejezetten rossz érték. Tyúkhúr teát kell inni, addig, amíg az érték nem javul.

Epekő:  minden, este sok retket kell enni, de csak este, mert napközben szinte mérgezi a szervezetet a retek.

Gyomorégés:  Étkezésnél, minden falatot legalább 60x meg kell rágni, az íze is ilyenkor jön ki az ételnek. A hurutos gyomorsavat termel és ettől ég a gyomor, ennek kiváltó oka a gyomorideg. 6 hétig 1 csapott evőkanál orbáncfű 2 dl. forróviz, 10 perc állás után minden nap meginni.

A savtermelés csökkentésére fehérakácvirág tea.

Lúgosításra fehér árvacsalán tea. A 6 hetes kezelés után 6 hét pihenő és megint lehet kezdeni elölről.
2 naponta meg kell inni 2 dl. vízben feloldott 1 teáskanál szódabikarbónás vizet.

Széklet: Sok rostos ételt kell enni. Az alma lereszelve hashajtó, ha pedig rágjuk, akkor hasfogó. Nagyon jó széklet van a szilvától, szőlőtől, Igmándi keserűvíztől.

Szorulás: erősségi sorrendben az alábbi teákat lehet fogyasztani:
Gyujtoványfű-tea, mezei kotáng virág hígabb széklet, kökényvirág,kutyabengekéreg a legerősebb, vagy a bodza fiatal rügye.

Hasmenés: Nem jó a kamillatea, mert teljesen szétroncsolja a bélbolyhokat. Diólevél tea fogyasztása 6 hétig. Vadsóskamag nyersen darálva.

Aranyér: Nagyútifüvet zöld állapotában megmosni, megcsipkedni és sűrűre elkészíteni, éjjelre rá kell kenni, még ha belül is van az aranyér. Télen szárított állapotában nem olyan hatásos, mint nyáron, de ha leforrázzuk az 1 csapott evőkanál nagyútifüvet, és utána leöntjük róla a vizet 10 perc állás után, ugyanúgy használhatjuk, mint zöld állapotában.

Izület: pld. Köszvény: erdei málna levél és fekete hamvas szeder összekeverve, 1-1 csapott evőkanállal 2 dl. forró vízzel leforrázva, 10 perc állás után naponta 2x egy-egy csésze, 2 hét alatt már eredmény van. A hús evése egy héten 1x ajánlott, még ha nincs is köszvényünk, akkor is.

Rheuma:  réti legyezőfű

Ha a vesénk nem dolgozik rendesen, akkor a méreganyag lerakódik az izületekben. Vesét működteti, tehát vízhajtó: a bodzavirág tea, aranyvesszőfű, yírfalevél /még vesekő esetén is hatásos napi 1 csésze fogyasztása esetén/, tejoltógalaj, csalántea /de csak 6 hétig lehet inni, majd 6 hét pihenő után újabb 6 hét.

Lábizzadás, vagy körömgomba, vagy hidegláb:
diólevélből készült teával mosogatni, vagy áztatni a lábat. Lábgomba esetén pedig: tölgyfakéreg teát kell használni. Éjszakai izzadás elkerülése végett a zsálya tea a legjobb esténként.

Magas vérnyomás: vagy a vesétől, vagy a szívtől, vagy a koleszterintől van.

Ha a vesétől van /ezt orvos állapítja meg, hogy jó-e a vesénk/, akkor a vízhajtásnál leírt teákat kell iszogatni naponta 2 csészével.
Ha a szívvel van a gond /orvos/, akkor a galagonya virágos hajtásából készült tehát kell naponta 2 csészével fogyasztani, a szívizmokat rugalmasan tartja, a szívritmust, pedig szabályozza.

Baloldali hátsófali szívinfarktus elkerülése végett 2-3 naponta 1-2 csészével kell meginni 160-as vérnyomás felett.
Minden reggel fehérfagyöngyből készült teát kell inni, amit hideg vízben egész éjjel áztatunk, és reggel meglangyosítjuk, a legjobb vérnyomáscsökkentő tea.
65 éven túl 1 hónapban 1x vagy 2x cickafark te egy nap két csésze hirtelen szívhalál elkerülése végett.

Vashiány: szederlevélből készült tea a legjobb.

Immunerősítés: Kakukkfű tea napi egy csésze, vagy a Béres csepp és C-vitamin /pld. csipkebogyó, amit áztatni kell, a méregzöld színű paprika, káposztafélék, savanyú káposzta, citrom, citrusféle gyümölcsök. Megázásos időszakban, pedig naponta inni a bugás macskamenta teát /én iszom nagyon finom/.

Prosztata: Ha éjjel 2-nél többször kell pisilni, és akadozva jön a vizelet: 1 hónapban 1x kisvirágú füzike tea 2 x 1 csészével. Meg kell tanulni a prosztata-tornát, ami abból áll, hogy a pisilést meg kell szakítani többször, és ezzel izmosítják a prosztatájukat a férfiak. Ha már megnagyobbodott a prosztata, akkor a következő teát kell inni, amit forrázni kell: PORCSINFŰ, KORPAFŰ, KISVIRÁGÚ FÜZIKE, ezt össze kell keverni és 1 púpozott evőkanál teát le, kell forrázni 2,5 dl. vízzel, 10 percre lefedjük és állni hagyjuk, naponta 1 csésze.

Klimax: Ösztrogénhiány - cickafark tea, palástfű tea, pásztortáska tea összekeverve és minden nap 2x 1-1 csésze.

Női szőrösödés: Androgén erősödés van az illető hölgynél, ez a férfihormon. Korlátlan mennyiségben kell inni a fodormenta teát.

Ciszta, vagy mióma a petefészken: diólevél tea 1/2 l készíteni, ebből 2 dl. -t meginni és a maradék 3 dl-rel irrigálni, éjszakára, pedig a megáztatott füvet a hasra tenni és átkötni.

Cukorbetegség esetén a Béta sejt ellustul, és szinte várja az inzulint.
Megelőzésre: szederlevél tea bármennyi, bármikor
                          vagy: kukoricahéj tea
                          vagy: fehér babhéj tea 1-1 csésze, de ezt ritkán kell inni

Ha már kialakult a cukorbetegség és 6-7 körül van a cukor, akkor 3-4 hónapos olyan diéta, hogy nagyon kevés szénhidrátot szabad enni. Sokat kell mozogni. A cukor legfelső határa 6 mmol.
Fekete áfonya teát kell fogyasztani napi 1 litert, mivel ez inzulinpótló.

Agydaganat: minden nap egyszerű petróleummal, amit háztartási boltokban lehet kapni a 2 nyaki ütőeret, kell bekenni és belemasszírozni napjában többször.

Dólevelet VI. hónap közepétől VII. hónap végéig kell begyűjteni és árnyékos helyen megszárítani, de jobb biztonságos gyógynövényeket árusító boltokban megvenni.
KEDVES OLVASÓM ÖRÜLÖK, HOGY HOZZÁ TUDTAM JÁRULNI EGÉSZSÉGE MEG ŐRZÉSÉHEZ!

2011. szeptember 21., szerda

E-621- TUDJON MEG TÖBBET AZ ÉLET VESZÉLYRŐL!

 E-621-Na Glutamát-Méreg az ételben!

Dr. Horváth István
MD Glutamát a születéstől a halálig

Ha elolvassa cikkünket megtudja, mik azok a glutamát receptorok.

Arra is választ kap, miért rakják tele a gyártók nátrium-glutamáttal az élelmiszereket. 

Ismeri az E621-et? Ha nem tudja mi ez, olvasson tovább.

Hogy ki a felelős ezért a ételmérgezésért? Kiderült, hogy agydaganatot és rákot okoz. 

Az amerikai kormány nem akarta beismerni, hogy hibát követtek el, mert az ugye az rosszul nézett volna ki számukra. Inkább hazudoztak és visszatartották a kutatások eredményeit, melyek bizonyították, hogy hosszútávon életveszélyes a fogyasztása. 

A legnagyobb multik valamint a média is kezében tartja a kormányokat. Újságokban, rádióban tv-ben nem lehet az igazságra találni, mert a főszerkesztő kihúzza a cikkeket. Rengeteg fitness újság van a piacon, ha a mélyére nézünk kiderül, a Monsanto cég áll a hátterükben. Ez a cég akarta elérni, hogy Magyarországon is kötelező legyen az általa kifejlesztett génkezelt kukorica termelése. Ez a cég akarja a világ összes ételét ellenőrizni. Nemrég Indiában néhány földműves öngyilkos lett a Monsanto miatt.

Szóval akkor ez is azt jelenti, hogy már a fitness újságokban leírtaknak sem lehet hinni!?

Nagyon jól tudják ezek a nagy cégek, hogyan kell, és lehet az embereket manipulálni. 

Tudják, hogy csak azt hisszük el, amit olvasunk a magazinokban vagy a tv-ben látunk. 

Egyetlen kormány sem húz hasznot abból, ha a nép fizikálisan és mentálisan egészséges. 

Ilyen néptől rettegne a kormány. Agykontroll, vastagon.

Dr Russel Blaylock, aki a nátrium-glutamát keresztapja írta az "Exitotoxins" című könyvet, melyben pld. a Nutra Sweet és aszpartám édesítőszerekről is beszélt.

Rájöttek, hogy az agy külső részén is glutamát receptor sejtek vannak, csakúgy, mint minden belső szervben és szövetben. Az egész emésztőrendszer a nyelőcsőtől a vastagbélig ilyen glutamát receptorokat tartalmaz.

A szív elektromos irányító rendszere is számos glutamát receptorral rendelkezik. A spermiumot, csontokat, mellékveséket, tüdőt, petefészket és a kálcium lerakódását is a glutamát receptorok ellenőrzik.

Tehát mikor nátrium-glutamátot eszik (E621), akkor a vérében a nátrium-glutamát szint megemelkedhet akár 20-szoros értékre is. Ezért rohannak sokan wc-re étkezés után, izgalmi állapotba kerülnek a nyelőcső és bél receptorai.

Előfordulhat, hogy irrátibilis bélszindrómát vált ki, vagy ha ez már kialakult, akkor sokkal rosszabb lehet a helyzet. Reflux esetén is romolhat az állapota. Sokszor ez is okozza a szívinfarktust, mert megzavarja a szív áramellátását a túlzott glutamát fogyasztása.

A vizsgálatok minden ilyen esetben alacsony magnézium mennyiséget állapítottak meg.

A szervezet alacsony magnézium szintje esetén a glutamát receptor hiperérzékennyé válik.

Az emberek, főleg az atléták, elég könnyen szívinfarktust kaphatnak a glutamát receptorok miatt, ha nem szednek extra magnézium kiegészítőket.

Ha glutamát tartalmú ételeket vagy italokat fogyasztanak, vagy diétás kólát isznak edzés előtt, akkor túlizgatják a glutamát receptorokat, és e-miatt rendkívül megnő a veszély, hogy azonnal szívinfarktust kapjon az illető.

Szokott Ön cukormentes Red Bull-t adni gyermekének vagy iszik-e ilyet edzés előtt? 

Persze a halotti bizonyítványon nem azt tüntetik fel, hogy "a halál oka: nátrium-glutamát". 

Többek között azért sem, mert az orvosoknak fogalma sincs a nátrium-glutamát kutatások eredményeiről. Felhúzott szemöldökkel néznek egymásra és a halál okát ráfogják valamire, jobb híján: szívinfarktus. 

Még a kardiológusok sem tudják, hogy a szív elektromos irányító rendszerében, de magában a szívizomban is glutamát receptorok vannak, Emberek millióinak szívritmuszavara (Arrhythmia) van, amely életveszélyes, de egyetlen orvos sem hívja fel a betegek figyelmét, hogy óvakodjanak a nátriumglutamáttól és aszpartámtól, pedig ezek okozzák a szívinfarktus legnagyobb veszélyét.

A bébiételekkel ugyanez a helyzet.

Azt hazudják, hogy kivették a bébiételekből a nátrium-glutamátot. De ez nem igaz.

Kivették a színtiszta nátrium-glutamátot, és átnevezték "hidrolizált fehérje" és "kazeinát" valamint egy tucat más névre. Az összes bébiétel címkéjén látható, tele vannak nátrium-glutamáttal. Szegény anyukák, tudtuk nélkül károsítják gyermekük idegrendszerét. Pedig az első 18 hónap a legfontosabb időszak a bébi életében, hogy ne adjunk neki semmilyen toxikus ételt.

Csodálkoznak, hogy gyermekük túlsúlyos vagy kövér? Állatkísérletekben megfigyelték, hogy az ételekhez adott nátrium-glutamát azonnal elkezdte hízlalni az állatokat. 

Ha kivonnák a forgalomból, a gyártók százmillárdokat veszítenének. Gondoljon csak arra, hogy mennyi pénzt keresnek ezzel. És azzal, hogy a nátrium-glutamát által okozott tüneteket, betegségeket kezelik.

A kormánynak ez így nagyon jó, ők kontrollálják az élelmiszer törvényeket, melyekben a szénhidrát, zabpehely, cukor és hasonló termékek ajánlott bevitelét kezelik.

Ne izgassa fel magát, Magyarországon is van élelmiszer ajánlás és törvény!

Észrevette, hogy inkább különböző szénhidrátokat és a fehér kenyeret tartja előnyben a tápanyagdús teljes kiőrlésű kenyér helyett? Vagy állandóan sült krumplit kíván köretnek? Ismerős, ugye?

A nátrium-glutamáttal felszedett súlyt elég nehéz edzéssel leadni, de még annál is nehezebb leszokni azokról az ételekről, melyek tele vannak az étvágyát irányító glutamáttal. 

Ezek a metabolizmust is kibillentik az egyensúlyából.
Ezért is nő a hátsó felük, és egyre nagyobb lesz.

Az elhízáson kívül metabolikus szindromát is okoz, így leptin érzékenység alakul ki. Ez az a hormon, amely a bevitt/leadott energiát, azaz a metabolizmust is szabályozza.

Dr. Blaylock azt is bebizonyította, hogy nagyon kevés nátriumglutamát elég a leptin érzéketlenség kialakulásához.

A nátrumglutamát egyik legveszélyesebb formája a szójakivonat. A szójabab természetes módon nagymennyiségű glutamátot tartalmaz. Jóval többet, mint bármelyik növény, zöldség. A szójahidrolizálása során a szója fehérje elválik a glutamáttól.

A glutamát szintje ezért jóval magasabb a vegetáriánus ételekben. A vegetáriánusok úgy eszik az ilyen ételeket, mintha ezek lennének a legegészségesebbek a világon.

Ne feledjük, a nátriumglutamát a legizgatóbb "méreg". Minél több van belőle az ételben, annál finomabbnak tűnik, és annál többet akar enni belőle.

25 éven keresztül CT-vel vizsgálták egy olyan csoportot, azok közül, akik a legtöbb szójás ételeket fogyasztották. A tanulmány eredménye az volt, hogy a legtöbb szóját fogyasztóknál fordult elő a legmagasabb arányú elmebaj (dementia), illetve agysorvadás.

Ezeknek az embereknek mangán szintjük is jóval magasabb, amely az agy ugyanazon részére mérgező, ahol az ismereteink szerint a Parkinson-kór keletkezik. A legtöbb vegetariánus megeszi a különböző méregkeverékeket a szójaételekben, és azt hiszi, hogy egészséges és tápláló. Holott hihetetlen módon pusztítják idegrendszerüket, csakúgy, mint más belső szervüket is.

Ez nem azt jelenti, hogy aki nem vegetárianus, az nem mérgezi magát. Csak lehet, hogy nem eszik annyi szóját. A magyar ember legtöbbször vegetával és piros arannyal főz, melyek bővelkednek ebben az "idegméregben". 

Dr Blaylock már annyi kutatást végzett a nátriumglutamáttal kapcsolatban, hogy az amerikai kormány nem tud, nem mer ellene tenni. A kutatás eredményeit még a kormányok és az FDA (Élelmiszer Hivatal) korrupt kutató orvosai sem tudják megcáfolni.

Hagyják, hogy dolgozzon magában, de nem engedik a média közelébe, hogy nyilatkozzon a nátriumglutamátról vagy a NutraSweet és társairól.

Igazából a legjobban attól fél a kormány, ha elvesztené a csatát Dr. Blaylock ellen, az rossz eredményhez vezetne. Hogyan magyaráznák meg a népnek, hogy miért hazudtak, és miért kellett meghalnia emberek millióinak a nátriumglutamát fogyasztása miatt. 

Dr Blaylock egyetlen lehetősége az emberek tudomására hozni, hogy milyen rejtett veszély leselkedik rájuk az ételekben, az általa írt könyvek, videók, és nyilatkozatok, sokszor a "föld alatt". Magazinok, újságok, tv csatornák feketelistán tartják, ott nem engedik szerepelni, nyilatkozni. 

Emberek tízmilliói fogyasztanak nátriumglutamátot, édesítőszereket, és senki nem mondja, hogy ezektől a szerektől mindenféle neurológia problémánk lesz, beleértve a halált is, mint mellékhatást. 

Dr Blaylock beszámol arról is, több ezer betegét szabadította meg a gyógyszerek szedésétől azzal, hogy megtiltotta nekik a nátriumglutamátot tartalmazó ételek fogyasztását, és magnézium kiegészítőket adott. 

Pedig ezek a betegek mind különböző neurológiai betegségtől szenvedtek, különböző epilepsziás jellegű rohamokkal. Arról nem beszélve, hogy a nagy mennyiségű gyógyszerek szedése ellenére is rohamuk volt. 

A legtöbb ideggyógyásznak, és azon orvosoknak, akik rohambetegségeket kezelnek fogalmuk sincsa nátriumglutamát káros élettani hatásáról. Persze hogy nincs fogalmuk. De ha lenne, akkor is minden este azon meditálnának, hogy a nátriumglutamát fogalma kimenjen a fejükből, hiszen gyógyítás nem üzlet-ág. 

Minden idegtudománnyal foglalkozó újság glutamát receptorokról beszél. Ma nagyon felkapott dolog. Ellenben arról senki nem beszél és ír, hogy mit keres a glutamát az ételben koncentrált formában, és miért?

Csak arról beszélnek, hogy a glutamát egyfajta izgató méreg. De arról már nem, hogy a gyermekeknél is egyre több szívinfarktust okoz, és nem tudjuk mitől történhetett, hiszen tegnap még semmi baja nem volt a gyermeknek, ma meg megállt a szíve. Esetleg ma éppen megvakult az egyik családtagunk és hasonló helyzet állt elő.

Ha megkérdezi az élelmiszergyártó cégeket, hogy az "élesztő-kivonat" (nátriumglutamát) mit keres a csomagoláson levő összetevők listáján, büszkén mondják, hogy a glutamát természetes formában fordul elő a természetben. A paradicsom és tengeri hinár is tartalmazza.

Úgy gondolják, jogosan írják hatalmas betűkkel a csomagolásra, hogy "100%-ban természetes". Ez a HAZUGSÁG! 

A természetben teljesen más kötésben vannak jelen ezek a glutamátok. Különböző aminosav- csoportokban vannak jelen, nem pedig elizolált-szabad-aminosavként.

Ha tényleg természetes formájában fogyasztja a glutamátot, mint komplex fehérjét, azt a gyomor képes rendesen megemészteni. Az emésztőrendszerben szinte nincs szabadkötésű aminosav a paradicsomból, és a tengeri hínárból, vagy bármilyen más természetes ételből.

Szabad kötésű aminosav nem létezik a gyomorban, hiszen ha természetes az étel, akkor az kombinált aminosavként szívódik fel, amit a máj lebont, így nagyon kicsi koncentrátumban fordul elő. Ezért a szervezetnek nem okoz gondot.

Ha a gyártók hidrolizálják, vagy élesztő kivonatként adják az ételhez, akkor az már nem természetes, és a címkézés is megtévesztő. Miután az aminosavból szabadkötésű aminosavat állítanak elő, ez a szervezet számára már méreg.

Ha az emésztőrendszeren keresztül az a glutamic sav a szervezetbe kerül, akkor a vér glutamic-sav szintje 20-szorosára emelkedik, de gyakori a 40-szeres koncentráció is. Az ugynevezett "blood brain barrier" nem képes ilyen mennyiségű glutamic-savat lebontani, mivel ez nem természetes neki. Tehát az állitás az étel csomagolásán, hogy " természetes", egy nagy hazugság.

Aki nátriumglutamáttal telepakolt ételt eszik, annak néhány fűszernövény, melyek blokkolják a glutamic savat, csillapítják a glutamát toxikus hatásait: a kurkuma, silimarin, vagy gingko biloba. 

De a legjobb javaslat az, hogy messziről kerülje a csomagolt ételeket. Egyetlen csomagolt ételről sem lehet biztosan állítani, hogy ne lenne tele glutamáttal. Az összetevők listáján kiderül, hogy a glutamát nem is egyszer, hanem 2-3 vagy többször is szerepel.

Az összetevő listát úgy kell értelmezni, hogy a legelső helyen levőből van a legtöbb, a második helyen levőből a második legtöbb, és így tovább.

Néhány eldugott glutamát név, melyet érdemes figyelni: minden ami "hidrolizált", élesztőkivonatok, monosodium glutamate, monopotassium glutamate, glutamate, glutamic-sav, zöldség-fehérje kivonat, zselatin, minden ami "autolizalt" (autolyzed), sodium caseinate, búza-kivonat, mesterséges izesités, természetes izesítés, aroma-azonos ízesítés, kalcium caseinate, texturált-fehérje, tejsavó-izolátumok, ízfokozók. 

Valószinüleg fut még más néven is.

Ha az összetevők listája "fűszerek" megnevezést tartalmaz, akkor a legtöbb esetben az is tartalmaz glutamátot. 

A törvény szerint, ha az ételhez már előre összekevert állapotban adnak hozzá valamit, akkor nem kell feltüntetni az összetevők listáján a glutamátot. Csak azt kell ráírni, hogy paprika-bors keverék, de közben tele van glutamáttal is. Ellenben a címkére csak annyi kerül: "fűszerek".

Ha az összetevő listáján több glutamátnak megfelelő nevet lát, az annyit jelent, hogy az étel nagy mennyiségben tartalmaz glutamátot.

Elgondolkodott már azon, hogy miért nem tudja letenni a chips-es zacskót, ha egyszer nekiállt az evésnek? Nézze meg az összetevők listáját, a hidrogénezett olajokon kívül tele van glutamáttal. Az izgató toxinok túlizgatják az érzékelőbimbókat a nyelvén, és további habzsolásra késztetik. 

A toxikus hatás nem fejeződik be a nyelvnél, tovább izgatja az emésztőrendszer glutamát receptorait, aztán a glutamát bekerül a véráramlatba, onnan az agyába, és az agyban az agysejtjei a szó szoros értelmében szétdurrannak. mivel a glutamát túlizgatja őket.

Vigyázzon, ne ez legyen a legnagyobb izgalma!

Aztán a lelkiismeretének könnyítése miatt a chips-et leöblíti diétás kólával, és a kólában levő aszpartám rátesz még 1-2 lapáttal. Kész a recept egy jó kis szívinfarktusra vagy agydaganatra, de lehet, hogy csak megvakul tőle. Bármelyik is az eredmény, mind csupa izgalom.

Egyetlen kérdés maradt: miért teszik a nátriumglutamátot az ételbe? 

Azért, mert a feldolgozott ételeknek egyébként hányingert keltő íze lenne, és nem enné meg senki. Továbbá késztet az evésre, hízlal, betegséget okoz. Vagyis üzletet hoz a házhoz. 

Állatkísérletet is végeztek az aszpartámmal.
108 patkányt etettek 2 év 8 hónapig az édesítőszerrel. Egy dobozos kólában található aszpartám 2/3 részét etették velük. Az eredmény:
TUMOR.

2011. szeptember 2., péntek

HIMALÁJASÓ?-TENGERISÓ?-DÚSÍTOTTSÓ?-VAGY KŐ SÓ?!

Kedves látogatóm!

Különböző forrásokból annyi információt kapunk a sóval kapcsolatban, hogy már magunk sem tudjuk el dönteni melyik sót vásároljuk illetve melyiket hagyjuk a polcon az üzletben!
Meg vallom őszintén oly sokféle állásfoglalást olvastam, hogy már magam sem tudom ,-Mi az Egészséges és Mi az Ártalmas a só fajták között?!
Természet gyógyász barátaim a Himalája sót részesítik előnyben, és különböző érvek alapján ezt vásárolják!
Már gondoltam arra is ,hogy nem -e a Dalai láma látogatása tette ilyen becses magaslatokra ezt a só fajtát?!
Az egyik állás foglalás ez.../Tudatos vásárló/
Ismeri a Himalája sót? Tudta, hogy a megszokott konyhasóval ellentétben egészséges?
A túlzott konyhasó negatív hatásai közismertek: magas vérnyomás, szívelégtelenség, víz vissza tartás s.t.b,..
Nem véletlenül korlátozzák sokszor az orvosok a sófogyasztást. Hagyományos konyhasót akkor is fogyasztunk, ha egyáltalán nem használunk sószórót, ugyanis a feldolgozott – dobozos, palackozott, zacskós, fagyasztott vagy konzerv – élelmiszerek, éttermi ételek rendszerint mindegyike sok sót tartalmaz. A só szükséges a szervezet számára mert meghalnánk nélküle. De itt is a túlfinomított tiszta vegyi anyag a fő probléma.
A kereskedelemben kapható só a bányászott sóból radikális finomítás után kapott só, jellege megváltozik, az élő szervezettől idegen, adalékokkal kevert vegyszer lesz, ezt visszük be a szervezetünkbe!
Miért jobb a Himalája só, mint a hagyományos só?
A hagyományos konyhasóval szemben a Himalája őssó tiszta, nem tartalmaz adalékanyagokat és nem távolították el belőle a tengervízre jellemző nyomelemeket sem! Így természetes formában tartalmazza a 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet, köztük a jódot is! A Himalája sóban nincs tapadásgátló, sem csomósodásgátló anyag.
A Himalája só erősen lúgosító hatású.
A Himalájából származó őssó a világ egyik legértékesebb sójaként van számon tartva.
Himalája só  használati előnyei:
  • A Himalája étkezési sóval egyszerűen, a napi étkezés során juttatja be szervezetébe a 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet!
  • A fürdősóból vett 30 perces sófürdő 3 napi böjt méregtelenítő hatásának felel meg!
  • A sószappan hatása látványosan csökkenti a cellulitiszt, oldja a bőr alatti kötőszövetek között lerakódott méreganyagot!
A sót úgy teheti élete részévé, hogy nem kell változtatni életritmusán.
Külsőleg és belsőleg egyaránt használható.
Az immunrendszerét erősíti vele, akár belsőleg, akár külsőleg használja!
A Himalájából származó természetes őssó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében vett élelmiszer.
Különleges tulajdonságai folytán energiát adó és kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású. Egységesen hat Test – Lélek – Szellem szinten.
A Himalája só használható csecsemőkortól életünk végéig!
Himalája só étkezési célra történő napi használatán túl egyéb felhasználási lehetőségeke is kínál, mint a sóoldattal végzett ivókúrainhalálás sóoldattalsófürdő, borogatás, sóing és melegpakolás! A só jól használható a szájápolás és a sport területén is!
Himalája só » Alkategóriák:
Himalája Étkezési Só



TENGERI SÓ DICSÉRETE! /Andromeda Travel/





Tengeri só

A tengeri só nemcsak regenerál, hanem frissítő, méregtelenítő hatású, az algás készítmény pedig feszesíti a bőrt.

A sós tengervíz ásványi anyagai relaxálják az izmokat, megnyugtatják a bőrt, miközben javítják természetes nedvességtartalmát.

A tengeri só bőrünkre dörzsölésével eltávolítja a bőr felszínéről az elhalt sejteket, használata után a bőr rugalmas és selymesen sima lesz. Hetente egyszer használandó zuhany alatt, különösen a könyök, a tér és a láb bőrére.
Tipp: Luffaszivaccsal is alkalmazható, így még hatékonyabb, élénkíti a vérkeringést.

Magas só és ásványanyag tartalmának köszönhetően sűrű vízén úszás nélkül is fennmaradhatunk. Jótékony hatással van a csont- és bőrbetegségben szenvedőkre és kozmetikai pakolásként is kiváló.

A tengeri só sokoldalú hatása fokozatosan bontakozik ki. Egyrészt a bőr szerkezetét szilárdítja, mert a tengeri só vizet von el anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt. Ráadásul a stressz elleni ásványi anyag, a magnézium a bőrön keresztül a szervezetbe képes hatolni és pompásan ellazít.

Dúsított sók /Compex-Só KFT/

A hagyományos PE tasakos sók mellett egyre nagyobb teret hódítanak a dobozos kiszerelésű termékek. A doboz praktikus, könnyen kezelhető, esztétikus, környezetbarát és előnyt élvez a modern háziasszony konyhájában. A kereskedelem is könynyebben kezeli, jól rakatozható, alacsonyabb a selejtszám, a bolti kihelyezése is előnyösebb, a termékarc jobban hangsúlyozható. Cégünk, a dobozos sókat Tassi márkanéven hozza forgalomba, utalva Nyírtass községre, ahol üzemünk működik.
tassi_jodozott_vakuum_so tassi_csokkentett_natriumtartalmu_so tassi_fluorral_dusitott_jodozott_vakuum_so
tassi_tengeri_so tassi_jodozott_tengeri_so  tassi_kristalyos_tengeri_so
fuszeres_so_sultkrumplihoz


Kősó /Wikipédia/
[bevezető szerkesztése]

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Üvegfényű kősókristály
A kősó az üledékes kőzetek közé tartozik, az evaporitok gyűjőcsoportjában. A régi üledékes rendszertan szerint vegyi üledék, a mai besorolása alapján intrabazinális üledékes kőzet. Természetes eredetű, kémiailag egyetlen képlettel leírható, vagyis ásványként is meghatározható.

Általános jellemzői [szerkesztés]

A kősó a vízmentes halogenidek halitos csoportjába tartozik, képlete NaCl, kémiai neve nátrium-klorid. A konyhasótól jelentősen különbözik abban, hogy mindig szennyeződik már evaporitokkal, illetve törmelékes vagy szerves üledékkel.
Kristályszerkezete szabályos (tesszerális, vagy köbös), hexaéderes vagy oktaéderes kristályokat alkot, hasadása kiváló. Átlátszó, áttetsző vagy üvegfényű, karcszíne fehér. Nedvszívó képessége kicsi, de magnézium-szennyeződés esetén higroszkópiája megnő. Mohs-skála szerinti keménysége 2.

Keletkezése [szerkesztés]

A kősó tengervízből vagy sós tavak vizéből jön létre bepárlódással vagy permetképződéssel.

Nos Kedves olvasóm, minden só variációt fel sem akarok sorolni,aki többet akar tudni a SÓK világáról és
ki szeretné választani a neki legjobbat kösse fel azt a bizonyosat!
Sok sikert a ki választásban!