2011. szeptember 2., péntek

HIMALÁJASÓ?-TENGERISÓ?-DÚSÍTOTTSÓ?-VAGY KŐ SÓ?!

Kedves látogatóm!

Különböző forrásokból annyi információt kapunk a sóval kapcsolatban, hogy már magunk sem tudjuk el dönteni melyik sót vásároljuk illetve melyiket hagyjuk a polcon az üzletben!
Meg vallom őszintén oly sokféle állásfoglalást olvastam, hogy már magam sem tudom ,-Mi az Egészséges és Mi az Ártalmas a só fajták között?!
Természet gyógyász barátaim a Himalája sót részesítik előnyben, és különböző érvek alapján ezt vásárolják!
Már gondoltam arra is ,hogy nem -e a Dalai láma látogatása tette ilyen becses magaslatokra ezt a só fajtát?!
Az egyik állás foglalás ez.../Tudatos vásárló/
Ismeri a Himalája sót? Tudta, hogy a megszokott konyhasóval ellentétben egészséges?
A túlzott konyhasó negatív hatásai közismertek: magas vérnyomás, szívelégtelenség, víz vissza tartás s.t.b,..
Nem véletlenül korlátozzák sokszor az orvosok a sófogyasztást. Hagyományos konyhasót akkor is fogyasztunk, ha egyáltalán nem használunk sószórót, ugyanis a feldolgozott – dobozos, palackozott, zacskós, fagyasztott vagy konzerv – élelmiszerek, éttermi ételek rendszerint mindegyike sok sót tartalmaz. A só szükséges a szervezet számára mert meghalnánk nélküle. De itt is a túlfinomított tiszta vegyi anyag a fő probléma.
A kereskedelemben kapható só a bányászott sóból radikális finomítás után kapott só, jellege megváltozik, az élő szervezettől idegen, adalékokkal kevert vegyszer lesz, ezt visszük be a szervezetünkbe!
Miért jobb a Himalája só, mint a hagyományos só?
A hagyományos konyhasóval szemben a Himalája őssó tiszta, nem tartalmaz adalékanyagokat és nem távolították el belőle a tengervízre jellemző nyomelemeket sem! Így természetes formában tartalmazza a 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet, köztük a jódot is! A Himalája sóban nincs tapadásgátló, sem csomósodásgátló anyag.
A Himalája só erősen lúgosító hatású.
A Himalájából származó őssó a világ egyik legértékesebb sójaként van számon tartva.
Himalája só  használati előnyei:
  • A Himalája étkezési sóval egyszerűen, a napi étkezés során juttatja be szervezetébe a 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet!
  • A fürdősóból vett 30 perces sófürdő 3 napi böjt méregtelenítő hatásának felel meg!
  • A sószappan hatása látványosan csökkenti a cellulitiszt, oldja a bőr alatti kötőszövetek között lerakódott méreganyagot!
A sót úgy teheti élete részévé, hogy nem kell változtatni életritmusán.
Külsőleg és belsőleg egyaránt használható.
Az immunrendszerét erősíti vele, akár belsőleg, akár külsőleg használja!
A Himalájából származó természetes őssó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében vett élelmiszer.
Különleges tulajdonságai folytán energiát adó és kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású. Egységesen hat Test – Lélek – Szellem szinten.
A Himalája só használható csecsemőkortól életünk végéig!
Himalája só étkezési célra történő napi használatán túl egyéb felhasználási lehetőségeke is kínál, mint a sóoldattal végzett ivókúrainhalálás sóoldattalsófürdő, borogatás, sóing és melegpakolás! A só jól használható a szájápolás és a sport területén is!
Himalája só » Alkategóriák:
Himalája Étkezési Só



TENGERI SÓ DICSÉRETE! /Andromeda Travel/





Tengeri só

A tengeri só nemcsak regenerál, hanem frissítő, méregtelenítő hatású, az algás készítmény pedig feszesíti a bőrt.

A sós tengervíz ásványi anyagai relaxálják az izmokat, megnyugtatják a bőrt, miközben javítják természetes nedvességtartalmát.

A tengeri só bőrünkre dörzsölésével eltávolítja a bőr felszínéről az elhalt sejteket, használata után a bőr rugalmas és selymesen sima lesz. Hetente egyszer használandó zuhany alatt, különösen a könyök, a tér és a láb bőrére.
Tipp: Luffaszivaccsal is alkalmazható, így még hatékonyabb, élénkíti a vérkeringést.

Magas só és ásványanyag tartalmának köszönhetően sűrű vízén úszás nélkül is fennmaradhatunk. Jótékony hatással van a csont- és bőrbetegségben szenvedőkre és kozmetikai pakolásként is kiváló.

A tengeri só sokoldalú hatása fokozatosan bontakozik ki. Egyrészt a bőr szerkezetét szilárdítja, mert a tengeri só vizet von el anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt. Ráadásul a stressz elleni ásványi anyag, a magnézium a bőrön keresztül a szervezetbe képes hatolni és pompásan ellazít.

Dúsított sók /Compex-Só KFT/

A hagyományos PE tasakos sók mellett egyre nagyobb teret hódítanak a dobozos kiszerelésű termékek. A doboz praktikus, könnyen kezelhető, esztétikus, környezetbarát és előnyt élvez a modern háziasszony konyhájában. A kereskedelem is könynyebben kezeli, jól rakatozható, alacsonyabb a selejtszám, a bolti kihelyezése is előnyösebb, a termékarc jobban hangsúlyozható. Cégünk, a dobozos sókat Tassi márkanéven hozza forgalomba, utalva Nyírtass községre, ahol üzemünk működik.
tassi_jodozott_vakuum_so tassi_csokkentett_natriumtartalmu_so tassi_fluorral_dusitott_jodozott_vakuum_so
tassi_tengeri_so tassi_jodozott_tengeri_so  tassi_kristalyos_tengeri_so
fuszeres_so_sultkrumplihoz


Kősó /Wikipédia/
[bevezető szerkesztése]

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Üvegfényű kősókristály
A kősó az üledékes kőzetek közé tartozik, az evaporitok gyűjőcsoportjában. A régi üledékes rendszertan szerint vegyi üledék, a mai besorolása alapján intrabazinális üledékes kőzet. Természetes eredetű, kémiailag egyetlen képlettel leírható, vagyis ásványként is meghatározható.

Általános jellemzői [szerkesztés]

A kősó a vízmentes halogenidek halitos csoportjába tartozik, képlete NaCl, kémiai neve nátrium-klorid. A konyhasótól jelentősen különbözik abban, hogy mindig szennyeződik már evaporitokkal, illetve törmelékes vagy szerves üledékkel.
Kristályszerkezete szabályos (tesszerális, vagy köbös), hexaéderes vagy oktaéderes kristályokat alkot, hasadása kiváló. Átlátszó, áttetsző vagy üvegfényű, karcszíne fehér. Nedvszívó képessége kicsi, de magnézium-szennyeződés esetén higroszkópiája megnő. Mohs-skála szerinti keménysége 2.

Keletkezése [szerkesztés]

A kősó tengervízből vagy sós tavak vizéből jön létre bepárlódással vagy permetképződéssel.

Nos Kedves olvasóm, minden só variációt fel sem akarok sorolni,aki többet akar tudni a SÓK világáról és
ki szeretné választani a neki legjobbat kösse fel azt a bizonyosat!
Sok sikert a ki választásban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése